AR-objecten Google

Eerste AR-objecten worden op Google Zoeken gelanceerd met 3D-dieren

Google heeft zijn eerste AR-objecten vrijgegeven. En wie houdt er nu niet van dieren? 

Onlangs kondigde Google enkele augmented reality functies aan. Eén van hun laatste toevoegingen is om enkele dieren in 3D te bekijken. Het is algemeen geweten dat visuele beelden makkelijker te onthouden zijn. Met dit in het achterhoofd ging Google aan het werk. In plaats van een statische afbeeldingen te gebruiken willen ze de gebruikers nog meer dimensie geven doormiddel van een bewegend object. Zo kan je zien welke verhoudingen en gedrag het dier juist vertoont.

Het is bijvoorbeeld heel wat om een tijger in op een afbeelding te zien. Maar nu komt er een extra beleving bij. Je kan deze tijger in jouw ruimte plaatsen. Wanneer je een geselecteerd dier zoekt, kan je kiezen om ze in 3D of AR te bekijken. Als je voor augmented reality kiest kan je de verhoudingen en het gedrag van het dier tot de dingen om je heen zien.

De beschikbare Google-zoekopdrachten zijn: leeuwen, tijgers, beren, alpengeiten, houtwolven, Panda’s, Europese egels, hengelvissen en keizerspinguïns. Momenteel zijn deze dieren enkel te bezichtigen wanneer je instellingen in het Engels staan.

Deze uitvoering zal meer en meer aan bod komen en gebruikt worden in het dagelijkse leven. Google werkt ook al samen met NASA, New Balance, Samsung, Target, Visible Body, Volvo, Wayfair en anderen. Zo zal er in de toekomst meer en meer content worden opgenomen in vorm van AR.

De theorie hebben we gehad. Ga je mee met ons naar de praktijk?

Neem je GSM en we beginnen eraan. Je toestel moet wel augmented reality ondersteunen. Anders kan je enkel het 3D object bekijken. Voor de Applefans is dit vanaf een iPhone SE en 6s. Bij Samsung toestellen werkt het vanaf de Galaxy A5 en S7.

Ga naar Google.com en zet je taal in het Engels. Nu kan je je favoriete dier opzoeken vanuit het lijstje hierboven. Scrol een beetje naar beneden en klik op “view in 3D”. Nu zie je de pinguïn (ons favoriete dier) al in een 3D object. Klik vervolgens bovenaan op AR en plaats de pinguïn in je kamer. Zie je hem? Dan kan je er nu mee spelen. Veel plezier met het vergroten, verkleinen, draaien, aaien en op je hand zetten. Veel plezier.

Wij weten, wij weten wat jij niet weet 🤫Google heeft zijn eerste AR-objecten vrijgegeven.⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯Meer informatie: https://publiplus.be/ar-objecten-google-3d-dieren/

Geplaatst door Publiplus op Donderdag 6 juni 2019
Tags: Beauty, Discovery
TOP