Professionele foto’s

Professionele foto’s door Publiplus

Als een beeld meer dan duizend woorden zegt, wat zou een volledige fotoshoot dan vertellen? Veel, want websites met louter alleen tekst leveren beduidend minder conversies op dan wanneer jouw website ook aantrekkelijke afbeeldingen bevat. De juiste afbeelding kies je niet zomaar, hier zijn alvast enkele zaken waar je rekening mee moet houden.

Gebruik relevant beeldmateriaal

Je websitebezoekers willen afbeeldingen waardoor ze jouw zaak echt kunnen leren kennen, want mensen doen sneller zaken als jij vertrouwen uitstraalt. Bovendien helpen foto’s mensen om beter te onthouden wat er op je website staat – heb je het bijvoorbeeld over postduiven, voeg dan vooral een foto van zo’n beest toe.

Wat je zelf doet, doe je beter

Over postduiven gesproken: stockfoto’s zijn zo passé als een postduif die brieven brengt. Veel stockfoto’s voelen onnatuurlijk aan en sluiten niet aan bij de realiteit. Gebruik dus zeker eigen foto’s: zo ben je zeker van de juiste kwaliteit en stuur jij de uitstraling en geloofwaardigheid van je website.

Heb je zelf weinig kennis van fotografie, maar ben je het met ons eens dat je met beelden de juiste – professionele sfeer – kan creëren, laat je foto’s dan door Publiplus verzorgen. Van gezellige restaurants met gedimd licht tot stralend witte tandartsenpraktijken, wij mochten al heel wat geslaagde beelden afleveren.

Een bijkomend voordeel is dat wanneer je afbeeldingen door ons hebt laten maken, ze in jouw bezit zijn. Zo kan je ze zonder zorgen gebruiken voor je sociale media – en zelfs daar helpen we je graag een handje.

Goede belichting en juiste resolutie

Een onprofessionele foto is snel herkend. Aan de belichting, uitsnede, compositie en scherpte-diepte is vaak te zien dat een foto het werk is van een amateurfotograaf dan wel door een professional. Als je foto’s wilt laten maken, zorg er dan voor dat dit door een professionele fotograaf, zoals bij Publiplus, gebeurt. Dus nee, je neef die toffe beeldjes schiet met zijn nieuwe iPhone komt voor deze job niet in aanmerking.

Een onderscheidende visuele strategie die je boodschap versterkt, verdient zichzelf terug. Na afloop zorgen wij ervoor dat de afbeeldingen het juiste formaat en benaming krijgen, zodat je er ook op SEO- en snelheidsvlak mee kan scoren.

TOP