Hoe krijg je meer klanten op je webshop?

Hoe krijg je meer klanten op je webshop?

Je hebt net geïnvesteerd in een knappe webshop, maar nu hij live staat lijkt er niet veel te gebeuren. Hoezo, een webwinkel zou toch net meer omzet moeten genereren? Dat klopt ook, maar eerst moeten je klanten hun weg er naartoe vinden en er zijn een aantal manieren om dat te bereiken.

Werk aan de ervaring van je klanten

Wanneer een potentiële klant op je webshop terechtkomt, koopt hij dan ook iets? En wat kan hem overtuigen om dat wel te doen? Een goede customer journey gidst je klant vlotjes langs de producten in je shop en de overige informatie op je website. Daarnaast is ook de look en feel van tel: een webshop die er mooi uitziet is aanlokkelijker dan een saai exemplaar – op voorwaarde dat hij vlekkeloos werkt natuurlijk.

Meer dan producten

Mensen zijn niet enkel op zoek naar producten online, maar ook naar informatie. Verkoop je bijvoorbeeld kettingzagen, dan is het een goed idee om tips en advies op je website en –shop te zetten over het gebruik en onderhoud van de toestellen. Contentmarketing is een sterke troef voor je webshop. Voor je klanten relevante informatie zal immers zorgen dat potentiële kopers zich sneller tot jou wenden en dat ze vertrouwen krijgen in je product.

Meten is weten

Zie je in analytics dat je klanten niet verder geraken dan de homepage van je website? Of laden ze wel producten in hun winkelmandje, maar rekenen ze nooit af? Het online gedrag van je klanten kan je vertellen wat er beter kan aan je webshop. Misschien moet je een meer toegankelijke betaalmethode toevoegen, of een aantal gerichte call to actions die je websitebezoekers zonder omwegen naar de producten in je webshop loodsen. We helpen je bij het analyseren van de performantie van je webshop.

Online adverteren voor je webshop

Als je klanten nog niet naar je webshop komen, moet jij je webshop naar je klanten brengen. Dat doe je door gericht te adverteren op Google en sociale media. De opzet en opvolging van advertentiecampagnes is bij Publiplus altijd gericht op optimalisatie, zodat jij zoveel mogelijk nieuwe webshopbezoekers krijgt voor een zo laag mogelijk bedrag.

Heb je nog geen webshop? Het team van Publiplus bouwt én optimaliseert webshops tot ze lopen als een trein!

Zin om samen te werken?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar wij jou mee
kunnen helpen →

Ontvang maandelijks
onze nieuwsbrief →