Belang SSL certificaat

Belang SSL certificaat

Wat is SSL? Waarom je een certificaat nodig hebt voor je (bedrijfs)website? Je wil natuurlijk niet dat gegevens van je website zomaar voor het grijpen liggen voor hackers. Om ze te beveiligen gebruik je een SSL-certificaat.

Wat doet een SSL-certificaat?

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dat betekent dat er een beveiligde laag op je website wordt geplaatst. Die zorgt dat gegevens beter beschermd worden op zowel je eigen server als op de internetbrowser. Zaken als betalingsgegevens, wachtwoorden, creditkaartnummers en persoonsgegevens kunnen op zo’n beveiligde website met een gerust hart gebruikt worden.

Hoe herken je een zo’n certificaat?

Een website die beveiligd is door middel van een SSL-certificaat herken je aan de https:// aan het begin van de URL. Is een site niet beveiligd, dan staat er slechts http, zonder de s. Sinds kort geeft Google overigens zelf aan of een verbinding veilig is en dat doet de zoekmachine en de bijbehorende webbrowser Google Chrome op basis van die URL.

Het belang voor je websitebezoekers

De meeste van je klanten hebben nog nooit van een SSL-certificaat gehoord, maar ze hechten wel veel belang aan hun online veiligheid. Niemand wil surfen naar een onbeveiligde website waar zijn of haar gegevens voor het rapen liggen, en de melding die Google geeft schrikt mensen af. Wil je het vertrouwen van de consument winnen en een klantenbestand opbouwen dat zich veilig voelt op je website? Publiplus helpt je graag om je SSL-certificaat in orde te krijgen.

Bonus: het certificaat verhoogt je SEO-waarde

Zet je in op zoekmachine-optimalisatie? Dan moet je weten dat het SSL-certificaat ook deel uitmaakt van de SEO-strategie. Want: Google beloont websites die beveiligd zijn door middel van zo’n certificaat en plaatst hen hoger in de lijst met zoekresultaten. En dat wil je, toch?

Zin om samen te werken?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar wij jou mee
kunnen helpen →

Ontvang maandelijks
onze nieuwsbrief →